nedjelja, prosinca 21, 2008

[SINGLE]alan - Natsukashii Mirai ~longing future~














Natsukashii Mirai ~longing future~ je 3. singl pjevačice
alan,izdan je 2. Srpnja 2008.Dospjeo je na 19. mjesto u Oricon Charts ljestvicama i prodan je u oko 10.000 primjeraka.Ovaj je singl dio njezinog projekta (5 singla u 5 mjeseci,svaki predstavlja jedan element;
Zemlja,zrak,vatra,vjetar i voda),koji predstavlja zemlju.

Natsukashii Mirai ~longing future~ je jedna od prvih pjesama koju sam čula od alan,ove tibetanske pjevačice koja je odlučila pjevati na japanskom i nastaviti karijeru u Japanu.Otvara se raznim zvukovima (kao npr.djece i cvrkut ptica)sa lijepom polaganom melodijom.Zatim alan počne pjevati svojim umirujućim glasom,i pjesma postaje sve bolja,a kada se ubaci refren napokon,ostanete bez daha.Veoma snažan refren koji vas uvija u toplinu i ljepotu ove pjesme obilježava jednu od njezinih najboljih pjesama ikad.Pjesma je preljepa,a to imam pravo reći jer bit pjesme je ljepota svijeta u kojem živimo,i alan to stvarno lijepo iznosi.Ako se uživite (i razumijete riječi)sigurno ćete osjtiti tnce u kralješnici.


OCJENA PJESME: 10/10

B-strana singla je
Seed of Green.
Počinje veoma lagano i sa nježnim "lalala" na početku.Glas od alan je veoma čudan,ali lijepo se uklapa u pjesmu.Ova B-strana lijepo predstavlja elememt ovog singla (zemlju),i lijep je dodatak singlu.Lijepo je za slušati,ali u mojem slučaju,ništa posebno. EDIT: Obožavam ovu pjesmu.

OCJENA PJESME: 10/10
I još jedan lijep dodatak singlu,Gasshou [Natsukashii Mirai ~longing future~] je prva pjesma na ovom singlu,samo ovaj put je pjeva zbor djece i glazba je samo klavir.Ovo je stvarno prelijepo,mislim da je ova ideja za ovakvu pjesmu bila odlična.Djeca stvarno odlično izvode cijelu pjesmu i prelijepa skladba klavira daje tako svečani osjećaj.

OCJENA PJESME: 10/10

Još postoje 2 instrumentala za prve 2 pjesme.Sve u svemu,super singl.
B-strana nije nešto posebno,ali zato je A strana odlična kao i njen dodatak.

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: