srijeda, studenoga 11, 2009

[SINGLE]Koda Kumi - TABOO

























TABOO je 41. singl Kode Kumi izdan 8.10.2008. Dospjeo je na 1. mjesto na Oricon Charts.

TABOO je dance-eurobeat pjesma koja nam donosi neodoljivi ritam i kompoziciju. Pogotovo versei koji su tako catchy da vas odmah povedu u pjesmu. Ova pjesma ima dosta electrop-pop elemenata i jedna je od najboljih pjesama Kode Kumi ikada. Sa ovom pjesmom, Kumi je vratila moje zanimanje za nju natrag i ovo je bila definitivno najadiktivnija pjesma prošle godine u ovo vrijeme. Obožavam ovu pjesmu i mislim da se više ništa puno nema za reći.


OCIJENA PJESME: 10/10


B-strana je definitivno puno drugačija i slađa pjesma Always. Ima nježan R&B zvuk i ovo je jedna od balada koje imaju malo nostalgije u sebi i zbog toga je obožavam. Pogotovo me iznenadilo kako je odlično zvučao klavir u njoj. Cijela pjesma je mid-tempo, ali veoma nježna i opuštajuća za poslušati.

Na singlu se još nalazi i remix od TABOO, ali mislim da nema smisla previše recenzirati istu pjesmu sa drugom glazbom, samo ću reći da je remix stvarno dobar.


OCJENA PJESME: 10/10


Kada epic A-stranu na singlu poprati skoro isto epic B-strana i odličn remix, onda znate da je to win-win situacija singla. A to je točno što se dogodilo u ovom singlu. Koda Kumi me uistinu iznenadila prošle jeseni ovim singlom, i ovo definitvno ostaje kao jedan od mojih najdražih singlova od nje. Isto tako, ovo je zadnje od Kumi što je izdala da je bilo epic. Svi singlovi od ovoga nikako nisu mogli uspjeti biti dobri kao i TABOO ili Always, ali uvijek ima nade, zar ne?


OVERALL OCJENA: 10/10



Nema komentara: