srijeda, srpnja 01, 2009

[SINGLE]Ayumi Hamasaki - GREEN/Days





















GREEN/Days je 44. singl (sveukupno 45.) Ayumi Hamasaki. Izdan je u prosincu 2008. Na singlu su obrađane ponovno neke njene poznate pjesme To Be i Love ~Destiny~. Nalazio se na Billboardovoj ljestvici na prvom mjestu za kategoriju HOT 100 i HOT SALES. Singl je izdan u četiri različite verzije. CD+DVD i CD Only samo što se jedna verzija zove GREEN/Days te sadrži To Be, a druga se zove Days/GREEN te sadrži Love ~Destiny~. Kao i uvijek Ayu je napisala sve riječi.

Singl započinje pjesmom GREEN. Ovom pjesmom Ayu je pokazala koliko dobru pjesmu može napraviti. Početak pjesme ali i ostatak je toliko jedinstven da me odmah privukla da slušam dalje. Tijekom pjesme osjeća se u melodiji kineska glazba koja je obrađena na jako moderan način. Sadrži instrumente koji još više izražavaju taj orijentalni ugođaj. Mislim da je ovo jedna od njenih bolji ako ne i najboljih balada ikad. Pjesma GREEN služila je kao reklama za Panasonic.

NOTE: ova je pjesma već recenzirana u njenom albumu "NEXT LEVEL"

OCJENA PJESME 10/10

Sljedeća pjesma je Days. To je jedna pjesma koju bismo mogli opisatni na više načina, a to je jedna romantična, zimska i jako opuštajuća balada koje se jako dobro uklopila na singl. Tijekom cijele pjesme se javljaju umirujući glasovi u pozadini koji su se jako dobro uklopili u pjesmu jer je tada pjesma postala tako mirna. Refren je kako bih rekao ubrazn, ali ne toliko jako samo malo da se odvoji ostatak pjesme. Pjesma je time također zadržala tu ugodnu atmosferu. Jako ju je lijepo slušat kada vlada ona predblagdanska i blagdanska atmosfera. Singl je izdan baš u najpogodnije vrijeme te je time privukla još više slušatelja njome.
NOTE: ova je pjesma već recenzirana u njenom albumu "NEXT LEVEL"

OCJENA PJESME 10/10

Singl GREEN/Days mi je najdraži singl jer onu blagdansku atmosferu još više preuveliča. No pogodna je i za slušanje kad mi to god želim jer ima također i onu romantičnu stranu. Od Ayu najviše volim pjesme ovoga tipa, ovako mirne, polagane i uvijek pjesma ima neki motiv. Riječi pjesama su se savršeno uklopile sa ugođajem.

OVERALL OCJENA: 10/10


1 komentar:

Anonimno kaže...

Ja ne slušam puno pjesme od Ayumi Hamasaki ali to mi je njen najdraži singl. Ovo mi je jedan od najboljih reviewa na ovom blogu.