subota, srpnja 09, 2011

[SINGLE]Kalafina - Kagayaku Sora no Shijima ni wa

























Kagayaku Sora no Shijima ni wa
je 8. singl Kalafine, izdan 15.9.2010.

A-strana singla, Kagayaku Sora no Shijima ni wa, je pjesme koja je samo još znatnije proširila moju ljubav prema grupi Kalafina. Prije svega moram reći da je ovo moja najdraža pjesma od njih nakon red moon i Hikari no Senritsu (što znači još jedna najdraža pjesma ikad). Ovo je najemotivnija pjesma koju su izdale do sada, a dobro znate kako sam sucker za pjesme u kojima mogu skoro osjetiti vlastitu dušu. Da ovo ne zvuči prečudno, Kagayaku je predivna, ne, nemam riječi da opišem tu lijepotu koja teče kroz ovu pjesma od početka do kraja. Prije svega moram reći da je riječ o baladi koja je sastavljena većinom od violina, običnog klavira i frula koje stvaraju takvu nevjerojatnu atmosferu. Zbog nekog razloga dok slušam pjesmu mislim na kišu po noći i prelijepu atmosferu koju ova pjesma daje sa tim scenarijem. Ova pjesma je apsolutno remek djelo, i skidam kapu Yuki Kajiuri jer je toliki genij.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana, adore, je suprotna A-strani jer je tipa electro/dance pjesama (čitaj: fantasia) od Kalafine koja naravno kao uvijek zadržava potpisni zvuk Kalafine. Kada kažem electro/dance pjesma, ne mislim na nešto tipa popularne američke pjesme i club pjesme, ovo je DALEKO od toga, jer ovo je ipak eksperimentalna glazba. Da vam lakše opišem, samo pomislite na srednjovijekovne scene pomiješane sa elektro-like glazbom i dobit će te sliku o tome kakva je ovo pjesma. Da pustim to na stranu, ovo je još jedna savršena pjesma od Kalafine (kao da one mogu skriviti nešto u glazbi, molim vas...), i prva je B-strana da je upbeat za razliku od svih ostalih B-strana, tako da je i to nešto novo. Wakana i Keiko vode većinu pjesme, ali naravno ni Hikaru nije isključena iz svega. Dok ovo djelo nije nešto epic kao sve njihove ostale B-strane (ovo je vjerojatno moja najmanje nadraža B-strana od njih), odlično je k
ompozirana pjesma te veoma zanimljiva i ne gubi ni malo bodova od mene.

OCJENA PJESME: 20/20

Kagayaku Sora no Shijima ni wa je bio još jedan izniman singl od Kalafine. Naravno, nisu ni razočarale svojim sljedećim singlom, ali to je već priča za drugi put. Sviđao mi se kontrast između balade i upbeat pjesme. Neznam što da drugo kažem, Kalafina je izdala još jedno veliko remek djelo sa ovim singlom, kojeg sam slušala na repeat dosta dugo vremena i još uvijek slušam. Svaka čast. A o predivnim coverima da i ne pričam.

OVERALL OCJENA: 20/20

Nema komentara: