subota, listopada 10, 2009

[SINGLE]alan - Kaze no Tegami

























Kaze no Tegami je 5. singl alan, izdan 10.9.2008. Dospjeo je na 34. mjesto na Oricon Charts.

Prva rock inspirirana pjesma alan je definitivno Kaze no Tegami, koja predstavlja vjetar. Na početku pjesme čujemo puhanje vjetra, i onda se pjesma pretvori u više pop instrumentale koje uključuju dosta rock zvuka u sebi. Iako je refren brilijantan i stvarno odlično napreduje, najviše mi se sviđaju verse-i ove pjesme jer zvuče tako duboko, tamno i mistično. Iz nekog razloga, većina slušatelja kaže da ih ova pjesma podsjeća na pjesme Ayumi Hamasaki, ali kod mene to nije slučaj. Mislim da je jedini razlog za to električna gitara koje ima u cijeloj pjesmi, pogotovo u bridge-u. Ovo je još jedna odlična pjesma od alan, da napomenem sa odličnim riječima.

OCJENA PJESME: 10/10

B-strana ovog singla je Kagome. Dosta liči na Kaze no Tegami jer je isto tako rock inspirirana. Refren je zanimljiv a i cijela kompozicija pjesme. Iako mislim da nešto malo nedostaje u ovoj pjesmi, veoma je dobro izvedena i sviđa mi se. Najbolji dio pjesme je bridge koji zvuči nevjerojatno misteriozno, a znate koliko obožavam pjesme koje imaju takve čari u sebi.

OCJENA PJESME: 10/10

Što više za reći nego da je ovo bio još jedan singl od alan koji me uopće nije razočarao. I ovaj singl prati jednu temu koja je vjetar i ne silazi s nje. Odličan singl :).

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: