četvrtak, srpnja 14, 2011

[SINGLE]Kalafina - oblivious

























oblivious je 1. (debut) singl Kalafine, izdan 23.1.2008.

A-strana Kalafininog prvog singla, oblivious, još i danas ostaje njihova najbolja pjesma dosta slušatelja ove grupe. Da stvari razjasnim, ja nisam u toj skupini, ali mogu vidjeti zašto je ovo za većinu njihova najbolja pjesma od njih. oblivious je veoma po atmosferi eterična pjesma, još samo dodajte impresivne vokale od Wakane i Keiko (Hikaru nije bilo tada u grupi), i dobijete još jednu njihovu potpisnu mističnu pjesmu. Ova pjesma baš ironično ne spada u moj top najdražih pjesama od Kalafine, neznam točno zbog čega. Priznajem da je ovo tek još jedna njihova epic pjesma, te je veoma posebna jer još nikada nisam čula ništa ovakvo. Kako bilo, mislim da se oblivious puno bolje ističe na Seventh Heaven albumu (pogotovo zbog odlilčnog uključenog interlude-a koji tako lijepo se nadodaje pjesmi). Razlog zašto dajem epic ocjenu je zbog pjesminog atmosferičnog djelovanja, i sve u svemu ovo je sasvim na razini njihovih pjesama što može značiti samo jedno.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana, koja je vjerojatno trebala biti A-strana je Kimi ga Hikari ni Kaete Iku. Ovo je nešto najlijepše za dušu što sam ikada mogla poslušati. Jednostavno ta snažna izvedba Wakane na refrenu me doslovno preporodi. Ova pjesma je vječno blaženstvo koje pročišćuje moju dušu svakim slušanje. Ozbiljno moram reći da baš zbog toga što me pjesma jako pogađa i "optereti" svojom divotom dosta puta znam i izbjegavati pjesmu (jer što je previše je previše). Riječi čak i možda najviše pridonose tome. Keiko isto tako stavara predivnu dubinu emocije sa svojim verseima koji samo vode u još više epic stanje. Ne želim više ni nastaviti hvaliti ovu pjesmu jer riječi za to nema.

OCJENA PJESME: 20/20

Kizuato, druga B-strana sa singla je heart-warming, puno više toplija nego epic pjesma singla (što na kraju krajeva ne znači da pjesma nije epic). Ovo je također jedna od njihovih najljepših pjesama iako koristi jednostavne instrumente, a ima tako lijepu kompoziciju. Neznam zašto ali ova pjesma me tako usrećuje, jednostavno je snažna iako topla. Kajiura kao da udahne dušu u svoje pjesme koju možete osjetiti. Svaka čast ovako predivnoj pjesmi. Kada slušam pjesmu imamo osjećaj da bi odlično pasalo šetati se u prirodi po brežuljcima i slušati ovo. To bi bio bliss.

OCJENA PJESME: 20/20

Imam samo jednu riječ: Kalafina.

OVERALL OCJENA: 20/20


Nema komentara: