utorak, srpnja 12, 2011

[SINGLE]Kalafina - Hikari no Senritsu

























Hikari no Senritsu
je 7. singl Kalafine izdan 20.1.2010.

Ah, tu je ona. Moja najdraža pjesma ikad zajedno sa red moon, Hikari no Senritsu (光の旋律, melodija svjetlosti). Ovo je folk-inspirirana pjesma od Kalafine, i najbolja od svih znanih njihovih folk-ish pjesama do sada. Pjesma je sastavljena od frula, gitare, bubnjeva i udaraljka (posebno ksilofona). Djelo je dugačko oko 6 minuta, i svaka sekunda u pjesmi je savršena. Tema pjesme je, po meni, nada za budućnost. Sve je tako epic dočarano sa prelijepom instrumentacijom, to je ono što najviše hvalim u ovoj pjesmi, zajedno sa savršenom kompozicijom i vokalima. Naime, za glazbeni sadržaj pjesme, moram napomenuti da u njoj nema niti jednog kompjuterskog efekta, nego su sve sami instrumenti koji zajedno stvaraju tako magičnu atmosferu. Naravno, većina pjesama od Kalafine ne uzimaju nikakve specijalne efekte, ali ima iznimaka (pogotovo electro inspirirane pjesme). Harmonizacije su savršene, s time da Wakana vodi cijeli refren i dijeli verse sa Hikaru, koja stvarno predivno zvuči jer njen sladak glas baš paše uz ovakvu pjesmu. Ima dosta dug bridge, koji je savršenstvo. Zašto ovu pjesmu smatram mojom najdražom pjesmom ikad (zajedno sa red moon)? Jednostavne jer to bogatstvo koje pjesma posjeduje nisam nigdje čula. Mogla bih ju slušati na repeat satima i uživati u toj predivnoj melodiji svjetla. Predivno remek djelo.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana singla je brilijantna sapphire. Ova pjesma nas uvodi u melankoličan svijet sa svojom pomalo depresivnom atmosferom. Naime, sastavljena je od jednostavnog klavira i violina. Ništa više. Točno zbog toga je predivna. Da ne spominjem vokale od Wakane i Keiko koji su prepuni emocija. Naravno, ima malo i Hikaru u bridge. Ovu pjesmu obožavam, i još je jedna od njihovih najboljih B-strana ikad. Violine su tako predivne, pogotovo u bridge dijelu pjesme. Kajiura je opet pogodila moj soft-spot sa ovom bizarnom baladom, prepunom lijepote koju tuga može nositi u sebi. Neznam zašto ali svaki put kada slušam ovu pjesmu utopim se u neki drugi svijet, znam da se to može reći za bilo koju drugu pjesmu, ali ova me tako odvuće da ju moram stalno na repeat stavljat. Neznam zašto je tako, jer u pjesmi nema nekakav epic dio ili neznam što, ali valjda me ta predivna atmosfera koju pjesma stvara toliko očarava. Stvarno neznam. Ovo je nešto najdivnije što sam čula u životu.

OCJENA PJESME: 20/20

Whoa... Što se to zove epic nego ovaj singl? Dragi moji ljudi, Kalafinu MORATE poslušati. Neznam jeli postojala bolje formirana grupa od njih. Za singl mogu samo reći - čisto savršenstvo.

OVERALL OCJENA: 20/20



Nema komentara: