ponedjeljak, kolovoza 22, 2011

[ALBUM] Nana Tanimura - NANA BEST






















NANA BEST je prvi album Nane Tanimure, izdan 10.8.2011.

Kao prvo, uopće ne razumijem je li ovaj album na kraju krajeva best album ili njen debut album.
Svejedno, užasno mi je žao što su joj prvi album morali uništiti nazivom BEST i zapravo napraviti taj album kompilacijom sa samo 3 nove pjesme. Naravno, teško je očekivati da će album ispasti sa normalnom tematikom kada je izdala 8 singla prije njega i to još kad su 2 od njih duple A-strane. Svejedno, još više su nam morali nagurati na nos tu riječ "BEST" s time da su uključili i pola (ako ne skoro sve) B-strane na album, kao da A-strana nije dosta. Ali svejedno, ipak je ovo best album. Ili nije? Zbunjena sam. Svejedno, da učine stvare još gorim, dodali su njene potencijalno najgore B-strane koje je izdala, izostavivši njene najbolje B-strane koje su i u isto vrijeme najbolje pjesme koje je ikad izdala (što je veoma ironično).

Da ne trujem po ovom albumu više, odlučila sam ga prihvatiti kao best album i to je jedino što može biti za mene. Tako da tehnički još uvijek očekujem taj album od Nane koji nikako da izda.

Sa svime rečenim, u albumu prevladava veoma kaotična i totalno pomiješana atmosfera koja nema veze s vezom, uključujući lagane i nostalgične balade, umjerene pop pjesme, dance i party pjesme i rock/metal pjesme. Naravno, puno više prevladava stil koji je više njen, a to su ove dance tipa pjesme. Kao dodatak koji je po mom mišljenju dobar, neke pjesme su dobile nove album verzije koje totalno osvježavaju pjesme i zbog toga ne zvuče totalno out-dated.

Album otvara Again (album version) koja još uvijek ostaje kao jedna od mojih najdražih balada od nje. Veoma je nostalgična te obožavam violine u njoj kao i cijelu tužnu atmosferu. Slične pjesme su If I'm not the one i možda nova pjesma Innocent koja usput ne zvuči baš previše ground-breaking, kao niti ostale nove pjesme GIMME MO i MY WAY. Za pohvalu je to da su sve tri pjesme različite, ali na žalost na prvih par slušanja još uvijek mi ništa nije priraslo srce zbog dosadne i nezanimljive kompozicije, ali vjerujem da su pjesme grooveri tako da se već vidim kako se vraćam i ispravljam ovu recenziju samo da pohvalim sve tri pjesme.

Kako bilo, tri rock pjesme koje su bile na istom singlu, FAR AWAY, Believe you i Make It Numb su odlične i ne mogu dovoljno naglasiti koliko su atmosferične i zaista sjaje iako jedna od njih ne zvuči baš originalno (FAR AWAY me podsjeća na Evanescence). Dance pjesme su naravno, infektivna i vjerojatno jedna od najboljih njenih pjesama SEXY SENORITA koja je odličan mood lifter, te every-body za koju se može reći sve isto kao i za prethodnu pjesmu. Ostale dance pjesme koje spadaju u kategoriju savršenstva su TOXIC, Crazy For You, GIRLS WANNA BE, a pogotovo epic CIRCUS WORLD.

Vjerojatno moja najdraža pjesma na albumu, mid-tempo ali veoma sexy pjesma Ooh... (album version). Nemogu opisati koliko je bolja albumska verzija ove pjesme. I prije sam obožavala ovu pjesmu ali me albumska verzija tako očarala da je ovo skoro postala moja najdraža pjesma od nje. Uhvaća tako dobar mood i cijela pjesma je kick-ass. Isto se ne može reći za lošije pjesme albuma, pogotovo Place of love (album version) koja je vjerojatno najgora pjesma na abumu zbog same činjenice da je plagijat i jednostavno želim zaboraviti da postoji. JUNGLE DANCE također nemogu podnijeti jer je dosta naporna i cheesy pjesma. Na žalost Say Good-bye (album version) također oduzima kvalitetu albumu zbog cheesy repanja i nestabilnosti pjesme.

Sve u svemu, za one koji nikada nisu slušali Nanu ovaj album je savršenstvo, a za one koji jesu, ne baš. Na kraju krajva, većina pjesama je odlično i pun pogodak. Ostalih ni nema baš nešto, tako da je ovo odličan kompilacijski album, ništa drugo.

OVERALL OCJENA: 10/10




Nema komentara: