subota, listopada 10, 2009

[SINGLE]alan - Megumi no Ame

























Megumi no Ame je 7. singl alan izdan 12.11.2008.

Megumi no Ame je bez previše razmišljanja moja najdraža pjesma od alan, iako većina obožavatelja od alan misle da je ovo njena obična balada i da nema ništa posebno u njoj. Naravno, ali nije pjesma kriva jer dosta njih nisu otktili pravu lijepotu ove predivne pjesme. Razlog zašto toliko obožavam ovu pjesmu je jer u njoj alan iskazuje najviše emocija, riječi su dirljive i u cijeloj pjesmi možemo čuti predivni instrument erhu. U ovoj pjesmi alan ne wail-a, što se ne događa u puno pjesama od alan (barem ne A-strana). Ova pjesma predstavlja vodu, i naravno "blagoslovljenu kišu" kako se i zove pjesma. Stvarno stvara odličan osjećaj kišnog i hladnog vremena kada je slušate. Obožavam bridge i refren nakon njega jer se stvari tako pojačaju, postaju dramatičnije i cijela pjesma pokazuje svoju snagu i tugu istovremeno. Isto tako, obožavam kako se pjesma zatvara lagano sa nježnim violinama koje stvaraju tako tužnu atmosferu.

OCJENA PJESME: 10/10

B-strana, Namida veoma sliči Megumi no Ame, ali je samo puno dramatičnija. Isto tako, obožavam ovu pjesmu baš zbog tih dramatičnih dijelova (refren), i cijela zvuči stvarno hladna ali u isto vrijeme emotivna. Namida ima tradicionalnih elemenata u sebi za razliku od Megumi no Ame, što nam pomaže više razlikovati ovu pjesmu od Megumi no Ame, jer na kraju krajeva stvarno zvuče slično, ali ja ne vidim ničega lošega u tome jer stvarno lijepo paše singlu.

OCJENA PJESME: 10/10

Ovo je vjerojatno moj najdraži singl od alan, a i predstavlja vodu, koju obožavam (kao element). Drago mi je da ovaj singl drži do jedne tematike, što drže i većina njenih singlova u njenom "5-elementa" projektu (Natsukashii Mirai ~longing future~ (EARTH), Sora Uta (SKY), Kaze no Tegami (WIND), Megumi no Ame (WATER), RED CLIFF ~kokoro.ikusa~ (FIRE).

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: