petak, listopada 16, 2009

[SINGLE]Ai Otsuka - SMILY/Biidama

























SMILY/Biidama je 8. singl Ai Otsuke, izdan 1.5.2005. Dospjeo je na 1. mjesto na Oricon Charts.

Prva A-strana singla je SMILY. Za SMILY nemam ništa puno za reći osim da je ovo najluđa pjesma od Ai Otsuke ikad. Ovo je happy pop ljetna pjesma, koja je toliko vesela da katkada vam se može zavrtjeti u glavi. Ali baš zbog toga, obožavam ovu pjesmu, jednostavno je toliko luda pjesma da će vas uvijek uspjeti razveseliti. Glas Ai Otsuke je najviše djetinjastiji baš u ovoj pjesmi, što samo dodaje veseloj atmosferi pjesme. Neznam više što reći, osim da morate poslušati ovu pjesmu, barem jednom, kladim se da će vas nasmijati.

OCJENA PJESME: 10/10

Zaboravite SMILY jer druga A-strana, Biidama, je tisuću puta bolja pjesma. Znate da SMILY obožavam, ali ovoj pjesmi jednostavno nemogu odoljeti. Biidama slijedi istu veselu atmosferu nakon SMILY, samo je puno lakša i sporija. Cijela pjesma je stvarno super kompozirana i svaki dio je odličan. Isto tako, glas Ai Otsuke je jako visok i djetinjast, što odlično paše uz pjesmu. Dok u SMILY prevladava "ludost", Biidama je definitivno više na slatkoj strani. Još jedna odlična pjesma od Otsuke.

OCJENA PJESME: 10/10

Ovo je ako ne i najbolji singl od Ai, i obje pjesme su Otsukine potpisne pjesme. Sve u svemu ovo je još jedan singl Ai vrijedan svake vaše kune, to jest, ako volite veselo-ludu vrstu glazbe :)

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: