četvrtak, studenoga 12, 2009

[SINGLE]Yuna Ito - Let it Go

























Let it Go je 14. singl Yune Ito, izdan 11.11.2009. Singl je dospjeo na 20. mjesto na Oricon Charts.

Yuna je surađivala sa Tabo Koichi (prijašnjeg gitarista grupe Superfly) na pjesmi Let it Go. Dok mislim da je ovo jedna od najslabijih A-strana svih novijih singlova Yune od I'm Here, još uvijek mislim da je ovo odlična pjesma. Prvo što mi se svidjelo je bilo glazba, stvarno je savršen svaki instrument u njoj (pogotovo gitara) i ima veoma drukčiji zvuk od bilo čega što je Yuna ikad izdala. Druga stvar je refren, koji je odličan sa svojom predobrom kompozicijom i riječima. Treća stvar je opet glazba, ali ovaj put u bridge-u, stvarno obožavam taj dio i mislim da je nešto najbolje u pjesmi. Priznajem, iako je mogla biti puno zanimljivija, ima puno dijelova zbog kojih se pjesma sjajila.


OCJENA PJESME: 10/10


Stvari postaju malo gore sa B-stranom, Happy Days. Yuna inače zna imati čak i bolje B-strane od A-strana, ali u ovom singlu to nije slučaj. Ova pjesma je dosta smirenija, nekako odaje mrvicu vesele atmosfere u sebi, ali samo mrvicu, kao da je trebala biti vesela ali nekako ne uspjeva u tome. Ne kažem da je ovo totalno užasna pjesma, ali me dosta razočarala. Ima dosta dobrih stvari kao što su verse-i, ali onda refren koji slijedi me stvarno razočarava. Ali valjda je u redu kao B-strana. Mislim da je najveći problem ove pjesme to što zvuči ekstremno dosadno, ali opet nije toliko užasna, da se razumijemo.


OCJENA PJESME: 6,5/10


Iako sam dosta razočarana sa ovim singlom nakon svim WIN singlova Yune, stvarno volim A-stranu, coveri su prelijepi i PV je odličan. Iako je definitivno gori od svih prijašnjih novijih singlova Yune (ali ipak ne najgori!), još je uvijek veoma dobar.


OVERALL OCJENA: 7/10



Nema komentara: