nedjelja, listopada 04, 2009

[SINGLE]ayaka - Minna Sora no Shita

























Minna Sora no Shita je 12. singl ayake, izdan 8.7.2009. Dospjeo je na 3. mjesto na Oricon Charts.

Iako mi se nekoliko njezinih prethodnih singlova nije toliko svidjelo, Minna Sora no Shita sve preokreće. Ova pjesma je predivna, započinjući prekrasnim violinama, stvarajući prelijepu atmosferu i dok ayaka počne pjevati svojim melodičnim glasom sve postaje bolje i bolje. Verse-i u ovoj pjesmi su predivni, i moji najdraži djelovi pjesme, zajedno sa bridge-om. Refren je isto odličan, samo ipak mislim da je mogao biti više zanimljiviji nego što je, ali sve u svemu ničega previše mu ne fali. Minna Sora no Shita stvarno sliči njenim pjesmama poput Te wo Tsunagou i Okaeri, koje su stvarno prelijepe i jedino ayaka može tako dobro izvesti ovakvu vrstu glazbe.

OCJENA PJESME: 10/10

B-strana je Arigatou. Ovo je puno više up-beat pjesma nego njena A-strana. Ovakva vrsta glazba mi je oduvijek bila malo čudna i nezanimljiva, što je kao nažalost večina pjesama od ayake (osim gore navedenih i puno njih koje su inače drugačije od svega što ayaka izda), ali ima stvarno lijepu atmosferu i potencijala da se zavoli. Ništa posebno, ali je ok dodatak singlu.

OCJENA PJESME: 6/10

Još jedan dodatak singlu je Koi Kogarete Mita Yume (2009/4/22/Budokan Live ver.). Ayaka je ovu pjesmu pjevala odlično uživo, ali sama pjesma nije ništa posebno. Inače ovo je već izdana A-strana sa singla Yume wo Mikata ni/Koi Kogarete Mita Yume. To je jedan od njenih prethodnih singlova koji mi se nije svidjeo i stvarno ne vidim ništa zanimljivo u ovoj pjesmi.

OCJENA PJESME: 3/10

Ovo je zadnji singl ayake jer sada ide na tzv. pauzu zbog bolesti, zbog čega mi je jako žao i nadam se da će što prije ozdraviti. Ovo je bio veoma dobar singl, sve zahvaljujući A-strani. B-strana i live dodatak nisu bili ništa posebno, ali i inače ne volim niti jednu B-stranu od ayake, nažalost.

OVERALL OCJENA: 7/10

Nema komentara: