utorak, veljače 07, 2012

[REMIX ALBUM]Kalafina - Re/Oblivious





















Re/Oblivious je mini remix album singla Oblivious, grupe Kalafina. Izdan je 23.4.2008. kao limitirano izdanje.

Prvi remix je Oblivious ~Fukan Fuukei mix. Na ovoj verziji pjesme čujemo čisti kajiurago pjevačica na početku što je veliki plus te čini mix zanimljivim. Kasnije se nadodaju beatovi i postaje mrvicu živahniji. Čujem samo Wakanu kako pjeva u ovoj verziji, i iskreno pjesma gubi cijeli misteriozni osjećaj ovim mixom. Osim zanimljivog otvorenja, ne vidim kako ovaj remix čini pjesmu boljom. Svjedeno, zanimljivi dodatak njihovoj diskografiji, valjda. Uglavnom preferiram originalnu verziju sto puta, iako ni ovo nije loše.

OCJENA REMIXA: 10/10

interlude 01 nastavlja album. I wow, ovo je stvarno predivno. Ne kužim zašto nisu ovo napravili u pravu pjesmu jer stvarno obožavam melodiju te glas od Keiko. Glazba nije baš nešto glavni aspekt ovog kraćeg djela, ali zato pjevačice stvarno rasturaju sve sa svojim predivnim glasovima.

OCJENA PJESME: 20/20

Kimi ga Hikari ni Kaete Iku ~ acoustic ver. slijedi. Glazba je opet skoro nepostojeća (mislim, sastoji se od klavira i violina ali sve je to nekako odsutno), ali Wakana rastura sa svojim glasom. Da napomenem, ova verzija opet nema Keiko i iskreno mislim da cijela pjesma opet gubi na svemu što ju je činilo tako epic. Svejedno ok dodatak, no ništa ne dira original.

OCJENA REMIXA: 10/10

interlude 02 prati istu tematiku prvog interlude-a. Stvarno obožavam kako miješaju riječi iz oblivious i Kimi ga Hikari ni Kaete Iku u ovo. Puno je kraći nego prvi interlude ali ne gubi na čari, ali bih svejedno htjela da je duža.

OCJENA PJESME: 20/20

Kizuato ~ piano2 mix je jedini novi mix pjesme na ovom albumu koji je stvarno preokrenuo original za mene. Prije nego što sam čula ovu verziju, nisam voljela pjesmu Kizato previše, no ova elegantna verzija je to skroz promijenila. No, onda mi se na kraju više svidio original ipak. To ne mijenja činjenicu da sam zbog ovog remixa zavoljela original. Najbolji novi mix definitvno.

OCJENA REMIXA: 20/20

finale završava ovaj mini remix album. Čujem riječi iz pjesme seventh heaven ovdje, te mi se sviđa misteriozni potpis kojeg ovo kratko djelo ima. Lijepo završava album. Nema se što više reći.

OCJENA PJESME: 10/10

Ovo je jedini remix album od bilo kojeg izvođača kojeg znam baš slušati povremeno. Iako ne čini pravdu originalima, ovo je lagano i opuštajuće "štivo" te dosta uživam dok ga slušam. No, ovo će biti vjerojatno jednini post od Kalafine koji ne dobije ocjenu 20/20, ali ovo je samo remix album te nema ništa toliko zapanjujuće ili epic kod njega. Ali je zato glazbeno odlično sastavljen te predivan za slušanje. Dobar dodatak prelijepoj diskografiji Kalafine.

OVERALL OCJENA: 10/10



















Nema komentara: