ponedjeljak, listopada 19, 2009

[SINGLE]Ami Suzuki - Delightful




















Delightful je 1. (sveukupno 16.) singl Ami Suzuki izdan pod Avex Trax. Izdan je 24.3.2005. Dospjeo je na 2. mjesto na Oricon Charts.

Delightful je trance-techno pjesma, i to prva takva od Suzuki. Ovo je jedna iznimno catchy i zabavna pjesma, pogotovo sa takvim odličnim refrenom kakvog ima. Stvarno obožavam dio sa "Body shake it, body shake it now!". Versei su stvarno odlični i nekako napeti u nekim dijelovima. Cijela pjesma daje totalno pozitivni osjećaj i veoma je energetična. Inače, prije nikako nisam voljela ovakav žanr glazbe, ali naravno Ami me je već prije zarazila njime svojim sadašnjim electro-pop pjesmama. Ipak, ova pjesma je puno više trance nego electro-pop, i mogu vam reći da mi sada čak ni trance ne smeta zbog ove pjesme. Stvarno volim ovu pjesmu, odlična je za plesanje, a da ne spominjem kako je kompozicija savršena.

OCJENA PJESME: 10/10

About You... je B-strana ovog singla. Ova pjesma je puno lakša i mirnija od A-strane, vjerojatno jer je balada. Stvarno sam iznenađena ovom pjesmom, jer inače Ami nema puno balada (novijih), a ova zvuči stvarno prelijepo, iako je prvi put čujem. Kompozicija je lijepa, i glas od Ami je umirujući, i sve to popraćeno sa ugodnom glazbom (ali veoma zanimljivom), ovo je još jedna balada koju definitivno dodajem na svoj iPhone.

OCJENA PJESME: 10/10

Na singlu se nalazi još remix za Hopeful (Overhead Champion Remix), koja je iznimno techno. Nije ništa posebno, ali ok dodatak singlu. Pjesmu Hopeful nisam prije nikada čula, tako da je neću komentirati (jer nisam čula original). Sve u svemu, refren zvuči veoma zanimljivo.

OCJENA REMIXA: 8/10

Još jedan remix, Delightful (Dub's Re-Start Mix) je na singlu. Meni osobno, remix nije ništa posebno. Originalnu verziju preferiram od ove svakoga dana. Ali ovo je valjda još jedan ok dodatak za one koji obožavaju remixe.

OCJENA REMIXA: 6/10

Ovo je jedan odličan singl koji se zaslužio prdati puno kao što i je. Neznam što više dodati, osim da je ovo jedan od njenih najboljih singlova, praćen FREE FREE/SUPER MUSIC MAKER, ONE, Reincarnation i još dosta njih. Svaka čast Ami.

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: