četvrtak, listopada 08, 2009

[SINGLE]alan - RED CLIFF ~kokoro.ikusa~

























RED CLIFF ~kokoro.ikusa~ je 6. singl alan, izdan 15.10.2008. Dospjeo je na 23. mjesto na Oricon Charts i prodao se u više od 10.000 kopija.

RED CLIFF ~kokoro.ikusa~ je japanska verzija njene već prije izdane kineske pjesme Xin·Zhan: RED CLIFF. Ovo je jedna od njenih atmosferom najmisterioznijih pjesama ikad. Počinjući lagano i s alan pjevajući "la la la" koji zvuče malo zastrašujuće, odmah iz nekog razloga pomislim na srednji vijek, vjerojatno jer glazba jednostavno ima takav osjećaj. Glazba je stvarno prelijepa, i odlilčno napreduje kroz cijelu pjesmu. Ova pjesma predstavlja vatru, točnije goruću strast nečijeg srca. Još nešto posebno u ovoj pjesmi je kada dođe bridge u kojemu alan radi svoj "mountain wail".

OCJENA PJESME: 10/10

Sljedeća pjesma je originalno spomenuta
Xin·Zhan: RED CLIFF, koja je ista kao prethodna pjesma, samo je na Kineskom. Zato će mo je preskočiti i još što nam je ostalo je Ashita e no Sanka ~orchestral version~. Orkestralna verzija je ok, ali ja preferiram originalnu verziju od ove svakoga dana. Ipak, kao sama "pjesma" zvuči super (jer je Ashita he no Sanka) i zato ću joj dati najveću ocijenu.

OCJENA PJESME: 10/10

Odličan singl od alan. Što više reći? Jedino što mi smeta je opet kineska verzija pjesme, ali je A-strana koja je najvažnija savršena, a sa njom dođe lijepi dodatak. (A i coveri su prelijepi...)

OVERALL OCJENA: 10/10


Nema komentara: