utorak, ožujka 01, 2011

[SINGLE]Perfume - Nee





















Nee
je 12. singl (sveukupno 17.) Perfume, izdan 10.11.2010.

Pjesma Nee je jedna od najcatchy i zabavnih pjesama od Perfume. Dosta me podsjeća na Laser Beam zbog odličnih remixanih vokala nakon refrena (isti stil slijedi već navedena pjesma). Stvarno vas digne na noge svojim odličnim ritmom te je predobra za plesanje. Dosta zvuči slatko, ali i previše veselo. To ništa naravno nije loše. Nije bilo uvijek tako, no sada je ova pjesma jedna od mojih favorita.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana FAKE IT rastura cijelu diskografiju Perfume, te je definitivno njihova najbolja pjesma ikada. Isto tako, moram priznati da mi se toliko popela na ljestvici favorita da je već smatram jednom od najboljih pjesama ikad. Ovo je definitivno njihova najagresivnija i najoštrija kompozicija. Veoma je edgy, pogotovo sa tim odličnim dijelovima koji zvuče "poput glavobolje" (na samom početku te nakon refrena). Na žalost nemaju više niti jednu pjesmu poput ove. No to na stranu, riječi su prepredobre, kao i odlična kompozicija i melodija. Refren je stvarno kick-ass, te također stvara nekakvu jedinstvenu atmosferu te epic osjećaj. To možete osjetiti najviše u prvom refrenu, no sve to se može pripisati i na cijelu pjesmu. Jedna je od onih pjesama za slušati kada ste ljuti i razočarani. Stvarno čuda radi kada se tako osjećate. Svaka čast na ovom remek djelu.

OCJENA PJESME: 20/20

Ovo je meni osobno njihov najbolji singl. Hands down, na njemu je ipak jedna od najboljih pjesama ikad. No i A-strana je odlična i epic, možda ne kao i B-strana, ali eto. Jedini prigovor je to da B-strana nije dospjela na album, ali to zapravo čini ovaj singl još vrjednijim. Svaka čast Nakata!

OVERALL OCJENA: 20/20


Nema komentara: