petak, listopada 23, 2009

[SINGLE]ayaka - Jewelry day






















Jewelry day je 5. singl ayake izdan 4.7.2007.

Ono što čini pjesmu Jewelry day posebnom nije glazba, nego vokali ayakae koji su prepuni emocija. Jewelry day je veoma obična balada popraćena većinom samo akustičnom gitarom, ali razlog zbog čega je ova pjesma savršena je glas ayake, način na koji pjeva ovu pjesmu. S time da je i kompozicija stvarno prelijepa, samo nam način pjevanja govori da je ova pjesma uistinu tužna. Jewelry day se odnosi na zalazak sunca, i ova pjesma stvarno nosi takvu atmosferu u sebi tako da ju je najbolje slušati na ljetne zalaske sunca, kada ste tužni naravno. Refren je stvarno zanimljiv, kao i svaki dio u pjesmi. Ovo je jedna od najboljih pjesama ayake i definitivno joj vrijedi dati šansu.


OCJENA PJESME: 10/10


B-strana je I'm alone. Nikada nisam bila obožavateljica ayakinih B-strana. A pogotovo nisam njenoga glasa u ovoj pjesmi jer jednostavno tako zvuči off, a i cijela pjesma je nezanimljiva. Ovo je jedna od onih čudnijih pjesama ayake koje nikako nemogu zavoljeti, tako da ova B-strana uopće nije ostavila nikakav dobar dojam na mene. Stvarno, ništa posebno. Bolje se držite njenih A-strana.


OCJENA PJESME: 4/10


Start to 0 (Love) (Acoustic Ver.) je još jedan dodatak singlu. Ali nažalost, još jedan nepotreban. Ovo je inače pjesma sa njenog prvog albuma, koji nije ništa poseban. Ipak, ova pjesma puno bolje zvuči od prethodne, ako išta. Ima puno zanimljiviju kompoziciju.


OCJENA PJESME: 5,6/10


Ovo je jedan od boljih ayakinih singlova samo zbog A-strane. Ayaka jednostavno ima taj neki svoj stil kojega još uvijek nisam zavoljela, ali opet ima stvarno odličnih pjesama tako da neznam što da mislim na kraju o njoj. Nemoj te me krivo shvatiti, ayaku stvarno volim, ali kao što sam rekla, ima taj neki čudan stil kojega nikako ne "kopam". Ipak, A-stranu ovog singla obožavam jer je prepuna emocija i pjesma vrijedna slušanja. I da napomenem, cover obožavam.


OVERALL OCJENA: 7/10



Nema komentara: