subota, kolovoza 14, 2010

[SINGLE]alan - Kaze ni Mukau Hana
























Kaze ni Mukau Hana
je 13. singl alan, izdan 7.7.2010.

Kaze ni Mukau Hana je najbolje opisana kao snažna balada, nešto uistinu lijepo kao što je bio njen cijeli prvi album, Voice of EARTH. Bila sam dosta iznenađena što je alan napokon odlučila otpjevati ono što joj uistinu ide i zbog čega je volim. Ova pjesma je, jednom riječju - divna. Na početku čujemo prelijepi alanin wailing i otvaranje pjesme je dosta mistično, i onda se pjesma nastavlja sa lijepim verseima i kada refren krene ova vas pjesma doslovno otpuše svojom snagom. Ova pjesma je drukčije kompozirana od njenih ostalih balada, te nakon prvog refrena već prelazimo na bridge koji je većinom sastavljen od violina. Ali odmah nakon instrumenata alan preuzima pjesmu natrag, i taj je dio pa sve do kraja pjesme definitvno najbolji. Kada se jednom čuje, ova pjesma može zvučati pomalo dosadno (ali tbh skoro sve balade zvuče), ali ako razumijete riječi, puno lakše će vam biti upustit se u epciness ove pjesme, jer je to što na je - EPIC.

OCJENA PJESME: 10/10

B-strana singla je Koko ni Iru. Nevjerojatno je koliko me ova pjesma podsjeća na Swear, što je dobro jer tu pjesmu obožavam. Bez obzira na to, Swear je po mome mišljenju puno bolja od nje. Kako bilo, i ova pjesma ima nekih šarmova koje Swear nema, a to su puno više emocija i snage. Volim kako se pjesma otvara, i versei su dosta slatki, a što je najbolje refren je veoma dobar. Opet, teško je uvuči slušaća sa ovakvom pjesmom, tako da beware, treba dosta vremena da se naviknete na nju. Svejedno, ovo je B-strana koja je po meni, savršena.

OCJENA PJESME: 10/10

Sad na jednoj od 4 verzija, dobijete pjesmu Ii Hi Tabidachi, koja je cover istoimene pjesme Yamaguchi Momoe. Znam da je Chihiro Onitsuka coverala tu istu pjesmu, samo sa drukčijim riječima i instrumentima. Naravno i ova verzija ima potpuno drukčije instrumente od originala. Ovu pjesmu dosta slušam i mogu reći da preferiram verziju od alan. Isprve pjesma nije ništa posebno, ali osobno meni se stvarno sviđa sveukupan zvuk, a pogotovo instrumenti pjesme.

OCJENA PJESME: 9,5/10

I još jedna pjesma na nekoj drugoj verziji singla, je Nada Sousou (Erhu ver.). Ovo je isto cover, i puno bolji od prethodne pjesme. Nada Sousou ima tako nostalgičan i usamljen osjećaj, i još sa činjenicom da u pjesmi ima erhu je čini WIN. Kraj pjesme je veoma dirljiv.

OCJENA PJESME: 10/10

Još jedna i zadnja "nova" pjesma na singlu je Kizuna. Ovo je zapravo samo glazba bez pjevanja, koja stvarno zvuči savršeno. Ovo je hands down najbolja "pjesma" na singlu pored A-strane, sve zahvaljujući predivnom erhu i klaviru. Na početku je malo teže naviknuti se na kompoziciju ali s vremenom shvaćate kako je ovaj dodatak singlu nezamjenjiv.

OCJENA PJESME: 10/10

Ovaj singl kao da nas vraća na našu staru alan, nakon nereda koji je bio album my life, i singl Diamond/Over the clouds, moram se iskreno zahvaliti alan na ovako divnom singlu. Svaka čast.

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: