nedjelja, kolovoza 12, 2012

[SINGLE]Kalafina - moonfesta~ムーンフェスタ~





















moonfesta~ムーンフェスタ~ je 11.singl Kalafine, izdan 18.7.2012.

Izgleda kako je moja želja da Kalafina izda folk pjesmu ispunjena A-stranom moonfesta~ムーンフェスタ~. Dok nije baš „jaka“ u folk zvuku poput Hiakri no Senritsu, storia ili Natsu no Ringo, definitvno spada u taj žanr te je očaravajuća na vlastiti način. Naime, pošto je ovo djelo ajmo reći bilo stvoreno za dječju emisiju veoma je veselo i lagano. Bez obzira na to refren je veoma catchy te vam ostaje u glavi dugo vremena. Zbog te vesele atmosfere me podsjeća na spomenutu HnS, ali kao dosta blažu i manje ozbiljnu pjesmu. Dok je HnS više pjesma o ocijeljivanju rana i nadi za sutra, moonfesta je „običan“ veseljak. To naravno nije ništa loše jer je djelo odlično te stvarno poboljšava raspoloženje. Jedina primjedba bi bila to što instrumentalni dio zna zvučati dosta ponavljajuće nakon nekog vremena, no to ne uništava ovu skoro savršenu pjesmu.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana 屋根の向こうに je dosta drugačija od njihovih ostalih b-strana jer su one inače tužnije atmosfere. Ova pjesma je sasvim suprotna od toga, te nekako kao da prati pozitivnost A-strane. No, ovo djelo je, mogu reći, puno dirljivije i glazbeno bogatije od prethodnog. Zvuči pomalo slatko, ali veoma nježno i ohrabrivajuće.  Riječi su prelijepe kao i uvijek te samo dodaju lijepoti ovog odličnog djela. Najviše obožavam violončelo u pjesmi koje tako lijepo spaja sve nježne osjećaje, ali i dodaje mrvicu tuge. Za cijelu skladbu stvarno nemam riječi jer je savršena. Ne mogu reći da Kalafina ima sličnu pjesmu u diskografiji, te sam veoma sretna zbog ovog predivnog dodatka od kojeg se možete naježiti koliko je duboko i predivno. Da, b-strana je ovog puta možda i puno bolja od A-strane.

OCJENA PJESME: 20/20

Zato što me Kalafina nikada nije razočarala, nisam ništa manje očekivala nego još jedno remek djelo od singla. I to sam dobila. Nadam se da će nastaviti proizvoditi ovako unikatnu glazbu, i zahvaljujem se Kajiuri i pjevačicama što nastavljaju hraniti moju dušu predivnim skladbama. Svaka čast, još jednom.

OVERALL OCJENA: 20/20



Nema komentara: