nedjelja, studenoga 14, 2010

[SINGLE]Ayumi Hamasaki - Rule/Sparkle


Rule/Sparkle je četrdesetpeti singl (sveukupno 46.) Ayumi Hamasaki. Izdan je u drugom mjesecu ove godine. Nalazi se na prvom mjestu bilboardove ljestvice za kategoriju HOT 100 i HOT SALES. Izdan je u tri verzije. CD+DVD i dvije verzije CD Only. Pjesma Rule se koristi u filmu Dragon Ball, a Sparkle u reklami za Hondu. Kao i uvijek sve riječi je napisala Ayu, singl je izdan od Avex Traxa.

Singl započinje pjesmom Rule. Nismo imali puno puta slušati Ayu u ovom izdanju. Ovaj singl je napravljen u rock žanru i to mislim da joj je pun pogodak jer stalno radi neke mirne ali jako dobre pjesme. Mislim da joj je ovo nakon Talkin' 2 Myself najbolji rock singl. Melodija je jako privlačna te još kada dodamo njezin spredobar glas dobijemo jednu pjesmu koja je presavršena. Pjesma je jako privlačna te ju je jako lako zapamtit. Najbolji dio je refren jer je u tom djelu najbolje stopljena melodija i njen glas. Nakon refrena dolazi jedan miran dio u kojem mislimo da ce do kraja bit mirna no onda iz toga nastavi rock. Sviđa mi se, a i dobro je što odmah na početku ide refren. Mislim da ova pjesma sadrži svoj rang i da ju nemožemo uspoređivati sa drugim pjesmama drugih jpop i jrock artista.
NOTE: ova je pjesma već recenzirana u njenom albumu "NEXT LEVEL"

OCJENA PJESME: 10/10

Nakon Rule prelazimo na Sparkle. Jedna izvrsna pjesma koja ima najbolje riječi ikada. Žanr ove pjesme je jako teško odrediti, rock nije, pop čisti nije pa ćemo svrstati u techno-electro pop. Bez obzira na kvalitetu pjesme moram izraziti veliku tugu i žaljenje jer je iz samoga spota vidljivo da se ugledala (samo uljepšana riječ od iskopirala) ne samo spot nego stil i način odijevanja, pjevanja i tzv. glume od naravno koga drugog nego Lady Gage. Pitate se zašto nažalost? E pa nebi se trebali pitat jer Ayu je jedna velika zvijezda koju će dalje drugi kopirat, a ne ona druge. Druga stvar koja je izrazito vidljiva jer da to nije njezin stil. Ona je jednostavno jedna klasično urbana cura kojoj je život koji vodi Lady Gaga bio u prošlosti nezamisliv i čudan, a sada zaluđena Gagaludilom i ona vodi taj život. No bez obzira na sve tu je njezin glas u pjesmi i to jako dobar, ali za u buduće Ayu se nebi trebala upuštati u ovakve egzibicije jer joj ne stoje. Moja ocjena za ovu pjesmu je toliko samo zbog spota, no inače vokalno-instumentali dio je savršen.

OCJENA PJESME: 8/10

Vjerovali ili ne no ovaj review je započet davno prije, u vrijeme izdavanja albuma, a ja ga danas (studeni 2010.) zavrsavam. Moram priznati da sam singl u ono vrijeme slusao bez prestanka, a sto se vrijeme odmicalo ja sam ga sve manje i manje slusao. Kada preslusavam kolekciju Ayumi u mom iTunesu, pokusavam se sjetiti prijašnjih vremena slusajuci njene ''stare'' pjesme no dolaskom do ovoga singla se vrlo rijetko zaustavljam. No sve u svemu singl je prilicno dobar makar slusajuci ga imam osjecaj da slusam Lady Gagu.

OVERALL OCJENA: 8/10


Nema komentara: