petak, listopada 09, 2009

[SINGLE]alan - Gunjou no Tani

























Gunjou no Tani je 8. singl alan izdan 4.2.2009. Singl je posvećen posebno ljudima u Sichuan nakon velikoga potresa u 2008.

Gunjou no Tani (plava dolina) je za razliku većine pjesama od alan, veoma brza i življa pjesma. Počinje nježno gitarom i lijepim strings-ima prateći nježne vokale alan, zatim pjesma odmah oživi i tempo se naglo ubrza. Ovo je isto tradicionalno orijetnirana pjesma kao većina pjesama alan, ali nema toliko tih elemenata kao one. Ova pjesma stvara savršen ugođaj prirode, planina, šume, i stvarno dočaruje tu lijepotu odličnom melodijom. Refren je stvarno napet i malo agresivniji, što paše uz cijelu pjesmu. Alan stvarno pjeva s puno emocija i pogtovo mi se sviđa kako nadodaje ugođaju pjesme sa svojim glasom koji može pogoditi tako visoke note (zadnji refren; obožavam kada to napravi). Još jedno remek-djelo od alan.

OCJENA PJESME: 10/10

Dodatak singlu je Gunjou no Tani (Acoustic Version), koja je malo nježnija verzija A-strane sa akustičnom gitarom. Stvarno mi se sviđa ova verzija pjesme, ali ipak mi je draža originalna pjesma. Ovo je bio stvarno lijep dodatak singlu i drago mi je da je na njemu.

OCJENA PJESME: 10/10

Ovo je bio tek još jedno remek-djelo singla od alan. A-strana čini cijeli singl, a ona je brilijantna.
Na singlu su 2 instrumentalne verzije prvih 2 pjesama, znači sve na ovom singlu je Gunjou no Tani, za promjenu :)

OVERALL OCJENA: 10/10

Nema komentara: