utorak, listopada 30, 2012

[SINGLE]Kalafina - Hikari Furu





















Hikari Furu je 12. singl Kalafine, izdan 24.10.2012.

Hikari Furu je grandiozna balada koja je u zvuku veoma slična lijepoti zvanoj seventh heaven sa njihovog prvog albuma istog imena. Na početku same skladbe gotovo samo možemo čuti laganu harpu uz savršene vokale Wakane. Njen način pjevanja ove pjesme se nekako ističe sa dijelom u kojem pjeva vrlo emocionalno. Onda prelazimo na Keiko te Hikaru i lagane violine. Cijelo dijelo nema refrena, već se sastoji od polaganog napredovanja i vrhunca pjesme na samom kraju, te laganim zatvaranjem (kao fairytale, snow falling, itd.) koji je sličan samom početku pjesme. Moje osobno mišljenje? Ovo djelo me dovede do suza skoro isto koliko i seventh heaven. Pjesma je prepuna emocija, a i riječi su predivne. Jedna od njihovih najljepših pjesama, a znate i sami koliko to puno znači.

OCJENA PJESME: 20/20

B-strana nas nimalo ne razočarava. Mirai kontrastira A-stranu sa svojim upbeat i veselim zvukom. Veoma liči po glazbi na pjesmu Eden, samo što je bez frule. Ovo djelo se pak sastoji od refrena, te se razlikuje po kompoziciji od prethodnog djela. Cijela pjesma ima veoma "grand" osjećaj te je veoma vesela. Inače b-strane od Kalafine znaju dosta puta biti bolje od samih A-strana, ali u ovom slučaju je obrnuto. No svejedno, Mirai nikako ne razočarava te iako treba malo vremena da vam pjesma priraste, izuzetno je lijepa te još jedan odličan dodatak Kalafininoj diskografiji. Svaka čast, još jednom.

OCJENA PJESME: 20/20

Eto, neznam što bih rekla. Kalafina me nastavlja razmazivati sa njihovim remek djelima. Kada smo kod toga, još malo pa će vjerojatno izdat album, barem mislim da im je to slijedeće što će izdati. Kako bilo, nemogu čekati na novi materijal.














2 komentara:

Anonimno kaže...

Odlićan singl. Btw. super ti je blog, šteta što nisam prije naletio na njega. poz
Mladen

Mace kaže...

Hvala puno na komentaru!