srijeda, srpnja 27, 2011

[SINGLE]Namie Amuro - NAKED/Fight Together/Tempest





















NAKED/Fight Together/Tempest je 35. singl Namie Amuro izdan 27.7.2011.

Prva A-strana singla, NAKED, je techno inspirirana dance pjesma koju je producirao Shinichi Osawa (Što drugo očekivati od njega?). Dok NAKED veoma liči na pjesmu ROCK U, obje su dosta različite jer je druga puno više catchy i brža, a prva ima dosta bolju glazbu (jer nema nekih napornih efektnih zvukova). Izgleda da nas Namie nikada neće moći razočarati svojim dance A-stranama, jer je i NAKED još jedna odlična i zabavna pjesma. Mogu reći da je dosta pohvalno to što njene dance pjesme ne zvuče sve isto, a pogotovo se na tome ističe ova pjesma jer je dosta unikatna za razliku od ostalih. Ima svjež svuk i nisam baš čula puno sličnih pjesama. Prije mi je bilo čudno to što pjesmu zauzima dosta instrumentalnih dijelova, ali sam sada shvatila da baš zbog toga pjesma sjaji na taj poseban način. Svaka čast Namie na ovoj epic pjesmi.

OCJENA PJESME: 20/20

Sada se žanr dosta mijenja sa pop-veselom pjesmom Fight together. Ova me pjesma potpuno iznenadila jer ovakvo nešto nisam čula od Namie (možda ima nešto slično u diskografiji poput Pink Key, ali ničeg drugog se nemogu sjetiti sada). Ova pjesma je ohrabrujuća, topla i čini vas sretnima. Što da drugo kažem nego da obožavam takve pjesme. Glazba je isto dosta posebna i opet, moram stvarno pohvaliti ovaj poseban stil koji Namie skoro nikada nije koristila prije. Djelo je odlično kompozirano i imam sve pohvale za ovu pjesmu. Isto tako moram reći da je ovo vjerojatno moja najdraža pjesma na singlu zbog njene upbeat i vesele atmosfere. Namie bring it on!

OCJENA PJESME: 20/20

Dolazi tek još jedna drukčija pjesma na singlu, balada Tempest. Moram reći da mi se ime pjesme stvarno sviđa. Na samu pjesmu, ona je kompozirana od jednostavnog klavira i u refrenu violina. Moram reći da obožavam verse-e jer su stvarno puni emocija i obožavam tih i nježan glas od Namie u njima. A tek kasnije kada dode taj epic refren i ovaj put snažan glas od Namie bez riječi sam. Ovo je jedna od njenih najboljih balada, a pogotovo moram pohvaliti odličan bridge koji je malo kompoziran neočekivano ali zato stvarno hvata pažnju i daje strukturu pjesmi. Svaka čast Namie.

OCJENA PJESME: 20/20

Nemam se što više reći za ovaj singl od Namie. Stvarno počinjem vjerovati da nas ona nikada neće razočarati sa svojom glazbom jer je uvijek veoma kreativna i epic. Možda je to jer joj treba dosta dugo da izda singl, ali se sigurno isplati.

OVERALL OCJENA: 20/20


1 komentar:

Sini kaže...

Meni je osobno Naked ok stvar,ali ništa više od toga. Što se Jpopa tiće , od novijih singlova mi se sviđa V.I.P. od Kumi Kode.Moram priznati da mi je Kpop u zadnje vrijeme zarazniji od Jpopa ,ali nikako od omiljenog mi Jrocka =^.^=. Zanjima me kako će zvučati novi mini album od Ayumi Hamasaki (Five).