subota, veljače 27, 2016

[ALBUM] Kana Nishino - Thank you, Love



Thank you, LOVE je 3. album Kane Nishino, izdan 22.6.2011.

Kao i sa svakim njenim albumom, Kana nas uvodi i u ovaj sa prologom imena *Prologue* ~Sunrise~. Čim počne sa slatkastim "la la" i laganim toplim zvukom daje nam do znanja da je cijeloukupna atmosfera albuma u kojeg nas uvodi veoma ljetna i opuštena. Mislim da sam već spomenula kako su njezini prolozi uvijek odlični što ni ovdje nije iznimka, te mislim da je ovo lagano mogla biti prava pjesma jer ima odličnu melodiju, a da ne spominjem "thank you, love" dijelove na kraju koji su stvarno divni. Jedina primjedba je to što prebrzo završava.

OCJENA PJESME: 20/20


Esperanza je bila zadnji singl albumu te je tematski nekako i najbliži njemu. Ova pjesma je jedna od zanimljivijih od Kane jer je jedina u cijeloj diskografiji sa distinktivnim latino zvukom (što valjda nije toliko čudno kada vidite naziv pjesme). Zanimljivo je i čuti Kanu na početku kako izgovara par riječi na Španjolskom. Po riječima jako podsjeća na MAYBE jer se obje pjesme rade o ljubomori i niskom samopouzdanju - što nekako ide protiv vlastitog naziva pjesme - no u svakom slučaju rade se o "nadanju" da možete postati netko drugi što tako valjda ima smisla koji je ipak dosta negativniji jer sama riječ "esperanza" budi pozitivnije osjećaje. Dok je po mojem mišljenju pjesma dobra, nema nikakav upečatljivi čar zbog koje bih ju slušala izvan konteksta albuma, ali svejedno uživam u njoj.

OCJENA PJESME: 8/10

Tempo se naglo diže sa Clap Clap!! koja je jedna od najzabavnijih pjesama na albumu. Dok na prvih par slušanja zvuči dosta cheesy; zajedno sa riječima, glazbom i načinom na koji Kana pjeva - kasnije se to sve nekako poveže i osobno mi je teško ne uživati u cijeloj. Općenito obožavam koliko je energetična, puna pozitivnosti i očito je napisana za ljetne dane - te je odlično čuti ovako nešto odmah ujutro jer vas stvarno oraspoloži i pripremi za dan sa smiješkom na licu. Iako način na koji Kana pjeva u verse dijelovima nekome može biti malo pre-cheesy - meni se jako sviđa jer čine sve puno zabavnije. Zadnji dio bridge-a ne mi se nije sviđao previše no kroz to sam uvijek mogla progledati. U svakome slučaju odlična nova pjesma na albumu!

OCJENA PJESME: 10/10

Veselje još uvijek ne staje sa drugom novom pjesmom na albumu; Together. Neki ovu pjesmu mrze, neki ju vole. Ja spadam u drugu grupu. Ono što toliko dijeli slušatelje je vjerovatno jaki "disney" feel popraćen veoma slatkom i "djetinjastom" atmosferom. Prelijepi intro mi je odmah privukao pažnju, i iako mi je trebalo malo vremena da zavolim ostatak pjesme na kraju je postala jedna od mojih najdražih sa albuma. Riječi su veoma ohrabrujuće i stvaraju osjećaj inkluzije i zajedništva. Verse-i su svijetli i zabavni, a sam refren više vuče na nekakav osjećaj parade te lijepo veže melodiju i riječi.

OCJENA PJESME: 10/10

Distance je druga pjesma po redu koja je bila singl. U rangu je mojih apsolutno najdražih pjesama od nje. Ono što me najviše intrigira je osjećaj koji stvara sklopom glazbe, riječi i kompozicije - pomalo melankoličan osjećaj popunjen snažnom čežnjom koji je u isto vrijeme i topao. Tema opet vuče na pjesme poput Esperanza i MAYBE, no ovdje je sveukupan osjećaj pokazan na kompletno drukčiji način i razdvaja ovu pjesmu od navedenih. Od početka do kraja je napeta i prepuna osjećaja zajedno sa catchy melodijom te u niti jednom trenutku ne razočarava.

OCJENA PJESME: 20/20

Album postaje samo bolji sa I'll be there; b-stranom singla if koja je imala sreću završiti na albumu (zbog čega mi je neizmjerno drago jer je jedna od najboljih b-strana u eri). Ovo je nježna, ali i dosta upbeat R&B balada koja je sastavljena sa prelijepom melodijom klavira i catchy beatovima u pozadini koji odlično vežu pjesmu. Ima upečatljivu melodiju i veoma je zabavna za slušati jer vas uvuče u posebnu atmosferu prepunu nježnosti u kojoj imate osjećaj kao da je sve u redu sa svijetom. Isto tako background vokali koji se mogu čuti kroz refren su veliki pogodak i dižu djelo na drugu razinu. Definitivno jedna od najboljih pjesama na albumu, te je lagano mogla biti i materijal za A-stranu.

OCJENA PJESME: 20/20

Nastavljamo sa "novom" baladom Flower. Ovo je jedina pjesma na albumu koja me ponekada zna ostaviti ravnodušnom. Naime, nikako nije loša i zapravo prati sličan osjećaj kao I'll be there. Iako meni nešto nedostaje; ima veoma lijepe verse dijelove koji su mi malo bolji od refrena, a i sam refren nije loš, iako nije ni potpuno pamtljiv. Još jedna lošija strana je to što je pjesme definitivno predugačka sa svojih 6 minuta trajanja, sa čime je i najduža na cijelom albumu. Na kraju, ugodna je za poslušati u kontekstu albuma jer mu jako paše i lijepo se nadovezuje na prethodnu pjesmu.

OCJENA PJESME: 7/10


Every Boy Every Girl potpuno mijenja tempo u izrazito upbeat dance pop pjesmu. Pozdravite najviše cheesy pjesmu na albumu (vjerovatno i u cijeloj njenoj diskografiji? Teško je reći). Ovo je bila prva pjesma koju sam zapravo zavoljela na albumu čak i prije nego sam ga počela cijelog slušati, i po broju slušanja znati ćete da sam ju slušala jako puno puta. Baš zato što je toliko cheesy, izvan mjesta u albumu, luda i smiješna ju i toliko volim. Riječi i glazba su totalno zapadnjačke i mogu reći da neće biti svačija najdraža pjesma. Obožavam "layering" elektroničkih zvukova i odličan mixing kojeg posjeduje - a najimpaktniji dio joj je bridge koji upadne kao bomba te potpuno rastura ovo ludilo od pjesme. Izrazito catchy elektronička dance pjesma - ništa više za reći. Također, još je jedna od "novih" pjesama.

OCJENA PJESME: 20/20


Ahh, kada slijedeća pjesma krene kao da je "božić". Where are you? je upbeat pop pjesma koja je i najbolja "nova" na albumu. Razlog tome je to što posjeduje iznimno zabavne verse-e kao i refren - koje kada povežete zajedno sa riječima stvaraju intenzivnu atmosferu koja će razočarati rijetko koga. Kombinacija elektroničkih dijelova, odličnog base line-a i beatova stvaraju tek još jednu savršenu pop pjesmu na ovome albumu. Da dodam, nekako zvuči kao da bi mogla biti glavna pjesma nekoj seriji jer daje takav nekakav osjećaj, što nije uopće loše.

OCJENA PJESME: 20/20

if je bila najpopularniji singl na albumu, što je i zaslužila jer je najbolja A-strana koju je izdala u ovoj eri. Klavir na početku zvuči gotovo identično kao pjesma od Mai Kuraki "step by step" (zapravo, ova pjesma je izašla ranije od te, ali sam ju čula prvu), što ne čudi jer je obje pjesme napisao Giorgio Cancemi. A to što ju je on napisao ne čudi da je toliko savršena. Čim počne prvi verse odmah se uživim u cijelu pjesmu i pjevam za Kanom. Riječi igraju jako veliku ulogu i čak zvuče pomalo "filozofski". Iako je refren veoma zahtjevan za pjevati Kana nema nikakvih problema sa ovom pjesmom i zvuči odlično. Što se tiče refrena definitivno nosi cijelu pjesmu na leđima i najsnažniji je refren kojeg je ikada pjevala. Pogotovo mi se sviđaju backing vokali jer su savršeni u refrenu.

OCJENA PJESME: 20/20


Pjesma Alright se otvara veoma živahno odmah na početku te nas uvodi u tek još jednu veoma ohrabrujuću i veselu pjesmu. Dio riječi je pomalo smiješan zbog načina na kojeg ga Kana izgovara (možda i sami primjetite zašto), no svejedno nikako ne uništava pjesmu. Veoma je zabavna i ništa joj ne nedostaje, sasvim solidna nova pjesma a tako i dodatak albumu. Pogotovo volim dijelove "everything's gonna be alright, it's okay" i način na koji ih Kana pjeva. Riječi su lijepe i podsjećaju na zajedništvo kakvo Together predstavlja u svojim riječima.

OCJENA PJESME: 10/10

Slijedi zadnji singl na albumu, balada od Giorgio Cancemi-a imenom 君って (Kimi tte; "Ti"). Ovo je veoma dirljiva i krasna pjesma koja prenosi emocije predivno. Na početku mi se nije toliko dojmilo, ali na kraju joj refren nisam mogla izbaciti iz glave, zajedno sa dijelom malo prije refrena koji imaju stvarno dirljivu melodiju. Glazba je lagana sa violinama, klavirom tu i tamo i akustičnom gitarom popraćenom laganim udaraljkama. Riječi samo upotpunjavaju i dodaju sjaj i ljepotu ovakvoj već savršenoj pjesmi. I iako je dugačka skoro 6 minuta ne bih ju htjela skratiti ni za sekundu. Svaka čast Giorgiu na još jednoj ovakvoj pjesmi kojoj ništa ne nedostaje.

OCJENA PJESME: 20/20


Wishing je zadnja pjesma na albumu prije epiloga, i isto tako zadnja nova pjesma. Odmah ću reći da je apsolutno najbolji dio ove pjesme njezini verse-i koji su veoma snažni i najbolje komuniciraju ljepotu pjesme. Sam refren nije uopće loš, dapače odlično se nastavlja sa verse-a i predstavljaju novu dinamiku pjesmi. Staviti ju na kraj je bila dosta dobra ideja jer po zvuku zvuči najviše kao zatvarač albumu. Još jedna pjesma koja uopće ne razočarava.

OCJENA PJESME: 10/10

I na samom kraju imamo minutu kratku *Epilogue* ~Thank you, Love~. Po glazbi je drukčija prologu jer ima samo laganu akustičnu gitaru sa efektima i laganom harpom i violinom, te savršeno završava album. Kroz cijelu minutu čujemo Kanu kako zahvaljuje svima što je veoma slatko i simpatično čuti - iako nije ništa novo jer smo to sve mogli čuti kroz cijelu temu albuma.

OCJENA PJESME: 10/10

Thank you, Love je moj najdraži album od Kane Nishino. Dok su svi njeni albumi dosta dobri ovaj je imao meni najbolji tematiku a i same pjesme. Od početka do kraja nikada nemam potrebu prebaciti niti jednu pjesmu jer su sve vrijedne slušanja. if, I'll be there, Distance, Kimi tte, Every Boy Every Girl, Where are you?, Together i Clap Clap!! imaju najviše mjesto u mojem srcu.

OVERALL OCJENA: 20/20


Nema komentara: